Göteborg Grand central

Nära till jobbet, nära hem. Nära huvudstaden, regionen och resten av landet. Nära citypuls och myller, nära lugn och grönska. Nära till allt som staden har att erbjuda och lite till, men också nära bort när det behövs. Finns det ens en sådan plats kan man undra? Vi vet att det nästan låter för bra för att vara sant. Men bara nästan. Här är Göteborg Grand Central – där nära allt är möjligt.

Grand Central - Vy från nordost
Vy över Göteborg Grand Central. ©Reiulf Ramstad Arkitekter

©Reiulf Ramstad Arkitekter
Fasad Göteborg Grand Central. ©Reiulf Ramstad Arkitekter

Hela stadens vardagsrum

Välkommen till Göteborg Grand Central. Här smälter tid och rum samman i ett arkitektoniskt mästerverk där historisk charm och nytänkande design utgör en unik symbol för stadens framtid. Trä och kalksten möter glas, betong och återbrukat tegel. Detta är hela stadens nya vardagsrum och navet för både hållbart resande och arbete. Hit är alla välkomna.

Utöver 1400 kvm som är vigda till butiker, caféer och restauranger finns det totalt 8000 kvm flexibel kontorsyta i husets tre övre våningsplan att hyra in sig på – med egen takpromenad som grädde på moset. Varenda kvadratmeter är noga genomtänkt för att cirka 700 personer ska kunna trivas och verka här på stans bästa adress.

Två personer kramar
nya stationshuset vy från nordost
  • 8 000 kvm kontor

  • 700 arbetsplatser

  • gemensam takpromenad

  • pendelstation i huset

  • 1 400 kvm service & handel

  • Inflyttning våren 2027

Stationshuset Open landscape
Interiörbild, kontorslandskap. ©Kanozi Arkitekter

Planritningar

Vill du få en överblick av hur de olika kontoren och våningsplanen
kan utformas med arbetsplatser, mötesrum och pentryn? Ladda ner planritningar för att skapa dig en bättre bild av hur ert framtida kontor skulle kunna se ut. Ytorna utformar vi självklart tillsammans med dig som ska verka här.

Ladda ner planritningarna (PDF 18 Mb)

decorative image

Allt ska hålla

Du har hört det tusen gånger förut, men så är det också viktigt att alla gör vad man kan för att hålla nere sin klimatpåverkan. Sedan handlar ju hållbarhet om så mycket mer än bara CO2. Ur ett holistiskt perspektiv kan det ju till exempel även handla om vad man vill lämna för övriga avtryck i livet.

Här är tre unikt bra hållbarhetsgrejer med Göteborg Grand Central:

Person håller telefon vid gatuövergång
Nära till allt.

1. Tillgänglighet de luxe

Att kunna ta tåget varifrån som helst i regionen och faktiskt vara framme när man är framme är ett privilegium som är få förunnat. Pusslet med byten och olika färdsätt är en tidstjuv av Guds nåde, men eftersom Västlänkens stora station ligger direkt under byggnaden är du som har kontor i Göteborg Grand Central bokstavligt talat framme redan när du hoppar av tåget. Strax intill stannar dessutom både fjärrtåg, spårvagnar och bussar.


Dessutom finns det ett mycket fint och rymligt cykelrum i huset, med omklädning och dusch. Så även för dig som föredrar att färdas med stålhäst, eller apostlahästarna för den delen, är detta stans bästa adress. Om du värderar din tid och uppskattar smidighet vill säga.

Takpromenad Grand Central
Ta en paus i det gröna.


2. balans i tillvaron

Du som har kontor i Göteborg Grand Central får tillgång till puls och paus inom samma minut. Här kan du förverkliga visioner och drömmar i genomtänkta, effektiva, inspirerande miljöer – för ditt eget arbete men även i fysiska och digitala möten. När du behöver pusta ut lite tar du dig bara upp till kontorens gemensamma takpromenad. Där kan du filosofera med en kopp kaffe eller ta en utelunch i det gröna, med den växande staden som fond. Vill du hellre röra lite på dig kan du ta en promenad längs den gröna boulevarden precis utanför, kanske göra ett ärende på vägen. För om allting ska hålla behöver man kunna skapa sig balans i tillvaron.

Tågstation göteborg detaljbild av använd byggmaterial
Högsta hållbarhetsfokus. ©Reiulf Ramstad Arkitekter

3. BREEAM Outstanding

Med Göteborg Grand Central jobbar vi för att uppnå “Breeam Outstanding”. Det är en certifiering som bara ett tiotal andra byggnader i Sverige lever upp till idag. För att lyckas har vi optimerat materialet i de byggdelar som påverkar klimatavtrycket allra mest. Därför kommer du som hyresgäst kunna njuta av ett hus med snyggt återbrukat tegel, härliga träpelare och ett exceptionellt lågt klimatavtryck. Gott för själen, mumma för hållbarhetsredovisningen och en vettig insats för framtiden helt enkelt.

©Reiulf Ramstad Arkitekter
Exteriör bild. ©Reiulf Ramstad Arkitekter

har vi en framtid tillsammans?

Att välja kontorslokal kan vara lika trixigt som att lägga pussel. Många delar behöver komma på plats. Låt oss därför börja med att sortera lite bland kantbitarna för att se om ert företag har potential att trivas här i Göteborg Grand Central.  • Lockas ni av det supercentrala läget och tanken på att ta plats i Göteborgs nya signaturbyggnad?

  • Präglas ert företag av optimism och framtidstro och ser ni möjligheter 
i stadens utveckling och expansion?

  • Tror ni på långsiktig hållbarhet, klimatvänligt resande och känslan av att ha kollektivet i stationslivet precis utanför dörren?

  • Attraheras ni av att bara genom att välja rätt kontor kunna bidra till minimal miljöpåverkan – tack vare noga genomtänkta funktioner och material som håller över tid?


Om svaret är ja på en eller flera av dessa frågor, då kan vi mycket 
väl vara den perfekta pusselbiten för er.

nära allt på riktigt

Rent geografiskt ligger Göteborg Grand Central placerat som en förlängning av Centralstationen. Ett stenkast från citykärnan och precis ovanpå Västlänkens stora station.

Översiktskarta Göteborg med placering av Göteborg Grand Central

Frågor och funderingar?

Hoppas du är nyfiken på stans härligaste kontor och lokaler och vill veta mer. Jag heter Kristian Sundborn och finns här för att svara på dina frågor och funderingar. Gör en intresseanmälan så hör jag av mig till dig direkt. Sedan tar vi det därifrån.

Bild av Kristian Sundborn
Kristian Sundborn, uthyrningsansvarig

Kristian Sundborn

Uthyrningsansvarig, Jernhusen

kristian.sundborn@jernhusen.se 0703 40 80 65

Frågor och funderingar?

Hoppas du är nyfiken på stans härligaste kontor och lokaler och vill veta mer. Jag heter Kristian Sundborn och finns här för att svara på dina frågor och funderingar. Gör en intresseanmälan så hör jag av mig till dig direkt. Sedan tar vi det därifrån.

Kontaktuppgifter