Nya stationshuset

Centralstaden kommer att utmärkas av det Nya Stationshuset, nära sammanlänkad med Göteborgs vackra Centralstation via Nils Ericson Terminalen. En ståtlig byggnad i klassisk stil som blir en ny entré till staden. Stationer är viktiga byggnader och de byggs sällan. Stationsbyggnaden uppvaktar därför både den befintliga stationen i sitt uttryck samtidigt som det andas modern skandinavisk design.

©Reiulf Ramstad Arkitekter ©Reiulf Ramstad Arkitekter

En ny stationsbyggnad i hjärtat av Göteborg

Stationsbyggnaden som omfattar 15 000 kvm BTA får sin arkitektoniska gestaltning av Reiulf Ramstad Arkitekter. Det blir en klassisk byggnadsstil med fasad i tegel, stor rymd i stationshallen och tydliga entréer i flera väderstreck.

decorative image

©Reiulf Ramstad Arkitekter

Resandet i fokus

Stationshus är betydelsefulla byggnader. De är en plats för alla. Ofta ger de oss det första intrycket av en stad. I utvecklingen av Centralstaden är det nya stationshuset en viktig pusselbit i att skapa ett tillgängligt och tryggt stadsrum. Här skapas en attraktiv bytespunkt för att få fler att resa kollektivt. Här tar alla delar av livet plats.

decorative image
Bild: Bookitlist 
©Booklist

Kontor, handel och service

Här möts alla oavsett destination, ålder eller intressen. Resenärer fyller byggnaden med liv och rörelse samtidigt som det är en plats för företagande, möten, handel och inspiration. Det nya stationshuset kommer erbjuda kontor från cirka 500 kvm till 3 500 kvm i ett plan.

©Reiulf Ramstad Arkitekter©Reiulf Ramstad Arkitekter
decorative image

Intresseanmälan

Vill du veta mer om stationshuset? Hör av dig till oss!

Anmäl intresse
©Reiulf Ramstad Arkitekter

©Reiulf Ramstad Arkitekter